Elke dag een mooie glimlach

Een gezond gebit kent vele voordelen. Om het gebit gezond te houden, is het belangrijk om deze dagelijks goed te onderhouden en periodiek te laten controleren door een tandarts. Als tandarts in Delft helpen wij iedere dag tientallen mensen op het gebied van mondhygiëne en tandheelkunde. Van periodieke controle en het vullen van gaatjes tot aan een wortelkanaalbehandeling en het zetten van een kroon tand. De Delftse Tandartspraktijk is erop gericht om een bezoek aan de tandarts toegankelijk te maken voor een ieder. Zo kan je als gezin bij ons terecht voor mondzorg kinderen en proberen wij zoveel mogelijk de angst voor de tandarts weg te nemen bij mensen die hiermee kampen door extra aandacht te geven. Welke behandeling er ook nodig is, ons team van tandartsen en mondhygiënisten staat voor je klaar. Ontdek onze tandheelkundige behandelingen:

Periodieke controle
ALGEMEEN

Algemene tandheelkunde

Bekijk behandelingen
Kronen en bruggen
ESTHETISCH
Esthetische tandheelkunde
Bekijk behandelingen
Digital Smile Design
PREVENTIEF

Preventieve tandheelkunde

Bekijk behandelingen

Wilt u onze patiënt worden?

Vul het formulier hieronder volledig in en wij zullen met u contact opnemen

Inschrijving
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 3
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 3
Gegevens patiënt 4

Gebitsproblemen en hoe ze te voorkomen

De Delftse Tandartspraktijk biedt een oplossing voor vrijwel ieder gebitsprobleem. Veelvoorkomende gebitsproblemen zijn onder andere tandbederf (caries), tandvleesaandoeningen en kies- en zenuwpijn. Tandbederf is een geleidelijk proces waarbij het glazuur en dentine van de tanden oplossen wat uiteindelijk resulteert in gaatjes, ook wel cariës genoemd, die dagelijks voor veel ongemak kunnen zorgen. Tandvleesaandoening, ook wel gingivitis genoemd, wordt veelal veroorzaakt door tandplak. Periodieke controles spelen een grote rol bij het voorkomen van deze gebitsproblemen. Naast gebitsproblemen waar men echt hinder van ondervindt, is er ook esthetische tandheelkunde die bepaalde ongemakken weg kan nemen waar mogelijke psychische hinder van ondervonden kan worden. Denk aan verkleurde of scheve tanden of een spleetje tussen de tanden. 

Periodieke controles en het belang ervan

Het goed onderhouden van je gebit zorgt ervoor dat je gebitsproblemen tot een minimum kunt beperken. De beste manier om problemen als tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen, is door je tanden tweemaal per dag te poetsen en dagelijks interdentale hulpmiddelen te gebruiken, zoals houten stokers of ragers. Daarnaast is het belangrijk om periodiek een bezoek te brengen aan jouw tandarts. De Delftse Tandartspraktijk zorgt er met preventieve tandheelkunde voor dat eventuele problemen in een vroeg stadium al worden verholpen. Door minimaal twee keer per jaar gebruik te maken van een periodieke controle, wordt voorkomen dat bepaalde aandoeningen die in het begin onschuldig lijken in een later stadium kunnen zorgen voor algehele gezondheidsklachten als hartaandoeningen, diabetes, beroertes en andere ernstige aandoeningen. Tanden en de staat van het gebit wordt immers gezien als de indicator voor de algehele gezondheid van een mens. 

Tips voor een gezonde mond

Een gezonde mond zorgt ervoor dat iemand dagelijks geen ongemakken ondervindt als pijn bij het drinken van koude dranken of bij het eten. Naast het goed onderhouden, middels poetsen en stoken en periodiek de tandarts bezoeken, zijn er nog meer tips die bijdragen aan een gezonde mond. Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje die, wanneer voor jou van toepassing, helpen om met een mooie glimlach door het leven te gaan. 

  • Niet roken: naast een slechte adem en gezondheidsklachten zorgt roken onder meer voor tandvleesaandoeningen, tandbederf en zelfs mondkanker.
  • Tandenpoetsen: poets je tanden tweemaal per dag twee minuten met fluoridetandpasta en start bij kinderen vanaf het moment dat het eerste tandje is doorgekomen.
  • Dagelijkse reiniging: naast het poetsen van de tanden is het ook belangrijk om te flossen, stoken of ragen zodat er geen tandplak en etensresten meer bij de tanden en het tandvlees achterblijven.
  • Drinken van frisdrank: frisdrank bevatten zuren die ervoor zorgen dat het tandglazuur slijt, ook wel bekend als erosie en tandbederf ontstaat.
  • Vezels eten: de vezels in groenten en fruit helpen je mond gezond houden.
  • Water drinken: zorg dat je dagelijks genoeg water drinkt om je speekselniveau op peil te houden. Dit zorgt voor bescherming van de tanden en kiezen.

Er zijn tal van tips die jou kunnen helpen bij het goed onderhouden van je gebit of die van jouw gezin. Vraag ernaar bij een van onze tandartsen. 

Esthetische en cosmetische tandheelkunde voor een stralende lach

Esthetische en cosmetische tandheelkunde hebben beiden als voornaamste doel om het uiterlijk van iemand te verbeteren en deze daardoor meer zelfvertrouwen te geven. Esthetische tandheelkunde is gericht op het behoud van een gezond en functioneel gebit, denk aan kronen en porseleinen facings, ook wel veneers genoemd. Het verhelpt visuele ongemakken zoals bijvoorbeeld tanden rechtzetten met behulp van reveal aligners of tanden bleken. Als laatste vorm van tandheelkunde biedt De Delftse Tandartspraktijk: Digital Smile Design. Een bijzondere vorm van tandheelkunde die de ideale gebitssituatie kan laten zien voordat er daadwerkelijk een behandeling plaatsvindt. Esthetische tandartsen en cosmetische tandartsen verdiepen zich in jouw problemen of wensen en nemen vragen weg door duidelijkheid te geven over de mogelijkheden. De toepassing van innovatieve technieken zorgt ervoor dat De Delftse Tandartspraktijk jou kan helpen om het ideale gebit te krijgen dat zorgt voor zelfverzekerdheid. 

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top