Gingivitis

Gingivitis

Gingivitis en hoe het effectief te behandelen

Gingivitis is de ontsteking van het tandvlees, die wordt veroorzaakt door de opbouw van tandplak. Het eerste teken van gingivitis is rood of gezwollen tandvlees. Andere tekenen die op deze ziekte kunnen wijzen, zijn tandvleesbloedingen, een slechte adem en losse tanden. Gingivitis kan zich ontwikkelen tot parodontitis, wat ernstigere symptomen veroorzaakt, zoals tandverlies en botverlies.

Als u gingivitis wilt voorkomen of behandelen, kunt u een aantal dingen doen. Je moet je tanden twee keer per dag poetsen met fluoridetandpasta en elke dag flossen. U moet ook regelmatig uw tandarts bezoeken voor professionele reinigingen en controles.

Wat is gingivitis en wat zijn de symptomen?

Gingivitis is een vorm van tandvleesontsteking die wordt veroorzaakt door de opbouw van tandplak. Gingivitis tast het tandvlees aan en zorgt ervoor dat het rood, gezwollen en gemakkelijk bloedt.

Gingivitis is een vorm van tandvleesontsteking die wordt veroorzaakt door de opbouw van tandplak. Gingivitis tast het tandvlees aan en zorgt ervoor dat het rood, gezwollen en gemakkelijk bloedt. De symptomen van gingivitis zijn:

  1. Roodheid in het tandvlees
  2. Zwelling in het tandvlees
  3. Bloedend tandvlees

Hoe gingivitis te voorkomen en gezonde tanden te behouden?

Gingivitis is een veelvoorkomende tandvleesontsteking, die veroorzaakt kan worden door vele factoren, zoals slechte mondhygiëne, erfelijke aanleg en diabetes. Het kan echter worden voorkomen als we deze tips volgen:

  1. Poets je tanden twee keer per dag met tandpasta
  2. Flos je tanden eenmaal per dag
  3. Bezoek regelmatig uw tandarts voor professionele reiniging
  4. Drink veel water en vermijd suikerhoudende dranken

De basisprincipes van mondhygiëne en tandverzorging voor mensen met een slechte adem en bloedend tandvlees

Er zijn verschillende soorten tandpasta op de markt. Sommige zijn speciaal bedoeld voor mensen met bloedend tandvlees en een slechte adem.

Fluoride en tandpasta: deze twee ingrediënten kunnen gaatjes helpen voorkomen en ook de hoeveelheid tandplak op uw tanden verminderen. Fluoride is een natuurlijk mineraal dat je tanden versterkt door ze beter bestand te maken tegen zuuraanvallen, terwijl tandpasta helpt bij het verwijderen van vlekken van je tanden.

Tanpasta: Dit type tandpasta bevat waterstofperoxide dat helpt bij het doden van bacteriën die een slechte adem, tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen veroorzaken. Tanpasta bevat ook kaliumnitraat dat helpt bij het verminderen van ontstekingen als gevolg van bloedend tandvlees. De AAP heeft een waarschuwing afgegeven dat kinderen onder de 12 jaar dit product moeten vermijden, omdat dit ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Behandelingsopties voor tandvleesaandoeningen

Tandvleesaandoeningen zijn een veelvoorkomend gebitsprobleem dat kan worden behandeld met een verscheidenheid aan behandelingsopties.

Scalpelloze tandheelkunde is de nieuwste innovatie op het gebied van tandheelkundige behandelingen en wint aan populariteit sinds het voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren negentig. Een van de voordelen is dat het minder trauma aan tanden en tandvlees veroorzaakt dan andere vormen van behandeling, wat betekent dat er minder risico is op terugtrekkend tandvlees. Deze behandelingsoptie biedt ook een snellere hersteltijd voor patiënten die een operatie hebben ondergaan voor tandvleesrecessie en voor diegenen die chronische pijn ervaren door parodontitis.

De beste tandarts bij u in de buurt voor gingivitis

Het kan lastig zijn om de juiste tandarts bij u in de buurt te vinden vanwege de grote verscheidenheid aan tandartsen in de omgeving. U bent altijd welkom bij de Delftse Tandartspraktijk voor een consult. Je kunt je ook direct inschrijven bij onze praktijk.

Wil je onze patiënt worden?

Ireneboulevard 54, 2611 DT Delft

De Delftse Tandartspraktijk verwelkomt u graag in de nieuwe omgeving met een ontspannen en gemoedelijke sfeer waar persoonlijke benadering centraal staat.

Volg ons

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top