Periodieke controle

HomeBehandelingenAlgemene TandheelkundePeriodieke controle

Periodieke controle

HomeBehandelingenAlgemene TandheelkundePeriodieke controle

Zelfverzekerd blijven in uw glimlach door periodieke controle

De beste manier om uw glimlach te behouden, is door al uw periodieke controle te laten doen. U moet ook zorgen voor een goede mondhygiëne door uw tanden twee keer per dag te poetsen, één keer per dag te flossen-, stoken- of ragen. Afhankelijk van de conditie van uw tandvlees. Als aanvulling kunt u mondspoeling zonder alcohol gebruiken.

Een gezond gebit is om twee redenen belangrijk. Ten eerste kunnen ongezonde tanden- en kiezen pijnlijk zijn en leiden tot infecties in andere delen van het lichaam. Ten tweede kun je niet zelfverzekerd glimlachen als je geen gezond gebit hebt.

Positieven van regelmatige controles bij de tandarts

Regelmatige tandheelkundige controles kunnen u helpen uw gebit gezond te houden. Het is belangrijk om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle.

Bij tandheelkundige controles gaat het niet alleen om het opsporen van gaatjes en andere mondziekten, maar ook om het identificeren van risicofactoren die in de toekomst tot gebitsproblemen kunnen leiden. Een routine tandheelkundig onderzoek kan u helpen mondaandoeningen tijdig te voorkomen en uw mondgezondheid te behouden.

Preventieve zorg en wat het betekent voor uw glimlach

Preventieve zorg is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u de beste zorg voor uw tanden en tandvlees neemt. Het is belangrijk, omdat het tandbederf en tandvleesaandoeningen helpt voorkomen.

De beste manier om je tanden te verzorgen volgens het Ivoren Kruis (de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid) is door ze twee maal daags twee minuten lang te poetsen met een fluoridetandpasta. U moet ook minstens één keer per dag flossen, stoken of ragen en uw tandarts twee keer per jaar bezoeken voor een periodieke mondcontrole. Daarbij is professionele reiniging door de mondhygiënist ook belangrijk.

Slechte adem en mondgezondheidsfactoren

Een slechte adem is een veelvoorkomend probleem waar mensen mee te maken hebben. Het kan worden veroorzaakt door vele factoren, zoals een droge mond, tandvleesaandoeningen mondgezondheid.

De meest voorkomende oorzaken van een slechte adem zijn een droge mond en tandvleesaandoeningen. Een droge mond kan worden veroorzaakt door medicijnen, alcoholgebruik of het roken van sigaretten of marihuana. Naast het tanden poetsen is het reinigen van de tong met een tongschraper ook van belang. Tandvleesaandoeningen worden meestal veroorzaakt door niet goed genoeg tanden poetsen, niet regelmatig flossen, ragen of stoken en roken Ook diabetes en zwangerschap zijn risicofactoren voor tandvleesaandoeningen.

Top 5 ziekten die uw glimlach kunnen beïnvloeden

Een glimlach is een venster naar de ziel. Het is dus geen verrassing dat mensen vaak worden beoordeeld op hun glimlach. Maar wat u misschien niet weet, is dat uw glimlach ook een venster op uw gezondheid kan zijn. Hier zijn de top vijf ziekten die uw glimlach kunnen beïnvloeden:

  1. Tandbederf
  2. Tandvleesaandoeningen
  3. Droge mond
  4. Bruxisme (tandenknarsen)
  5. TMD (temporomandibulaire gewrichtsdisfunctie).

De beste tandarts bij u in de buurt voor periodieke controles

Het kan lastig zijn om de juiste tandarts bij u in de buurt te vinden vanwege de grote verscheidenheid aan tandartsen in de omgeving. U bent altijd welkom bij de Delftse Tandartspraktijk voor een consult. Je kunt je ook direct inschrijven bij onze praktijk.

Houd uzelf gezond en zelfverzekerd met regelmatig bezoek aan de tandarts en de mondhygiënist

Tandheelkundige controles zijn een noodzakelijk onderdeel van het behoud van uw mond- en algehele gezondheid. Regelmatige tandheelkundige controles kunnen u helpen tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere mondgezondheidsproblemen te voorkomen.

Als u op zoek bent naar een tandarts bij u in de buurt, dan is de Delftse Tandartspraktijk een goede keuze, omdat onze mondzorgprofessionals u kunnen helpen tijdens de periodieke controle.

Elke dag een hele mooie glimlach door periodieke controles smile design

Wil je onze patiënt worden?

Ireneboulevard 54, 2611 DT Delft

De Delftse Tandartspraktijk verwelkomt u graag in de nieuwe omgeving met een ontspannen en gemoedelijke sfeer waar persoonlijke benadering centraal staat.

Volg ons

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top