2apreerste-delftse-tandartsdag-26-maart onze praktijk

Op zaterdag 26 maart werden in de Delftse Tandartspraktijk aan de Ireneboulevard 54 meerdere kwetsbare Delftenaren kosteloos behandeld voor diverse tandheelkundige behandelingen.

In navolging van Rotterdam, waar dit jaar al voor de tweede keer een tandartsdag was georganiseerd, werd afgelopen zaterdag voor het eerst een Delftse tandartsdag georganiseerd door de Delftse Tandartspraktijk. Deze dag werd in nauwe samenwerking met de Delftse voedselbank gerealiseerd.

De mensenrechtenorganisatie Dokters van de Wereld heeft vastgesteld dat maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders niet genoeg geld hebben om de tandarts of mondhygiënist te betalen. Goede mondzorg is belangrijk voor iedereen. Een slecht gebit kan voor veel persoonlijk leed zorgen. De basisverzekering dekt geen tandartskosten en een aanvullende verzekering is voor veel mensen te kostbaar.

De Stichting Urgente Noden Delft e.o. ziet ook een groeiend aantal aanvragen binnenkomen voor financiële hulp bij betaling van acute en urgente tandheelkundige hulp. Men kan spreken van een groeiend maatschappelijk probleem. Tandartsen in heel Nederland willen hier iets aan doen. Tandartsdag is één van de acties, waarop aandacht wordt gevraagd voor dit probleem.

delftse-tandartsdag 2022

De Delftse Tandartspraktijk is sinds begin 2021 haar deuren geopend voor alle Delftenaren. Als onderdeel van onze visie willen wij bijdragen aan een duurzame oplossing voor kwetsbare mensen in onze prachtige stad, die geen tandartskosten kunnen betalen. “Als tandarts wil ik graag hier iets aan doen. Door het organiseren van tandartsdag wil ik wil bovendien pleiten voor een structurele oplossing voor dit alsmaar groeiende maatschappelijk probleem.”, aldus Merve Can.

Op de eerste tandartsdag in Delft werden mensen met allerlei acute pijnklachten en/of gebitsproblemen geholpen.  Mina Masoumi vertelt dat mensen met vullingen, wortelkanaalbehandeling, het verwijderen van tanden en andere tandheelkundige behandelingen geholpen. De patiënten waren enorm opgelucht na de behandelingen. Zij hebben veel waardering en enthousiasme getoond voor de kosteloze behandelingen. “Daarmee is natuurlijk maar een deel van het Delftse gebitsleed opgelost. De dag is er ook om aandacht te vragen voor de noodzaak van uitbreiding van de basisverzekering.”, vertelt Merve Can.

Volgend jaar wordt in Delft, hopelijk dan op grotere schaal, wederom een tandartsdag georganiseerd. De Delftse Tandartspraktijk kijkt terug naar een zeer succesvolle dag. Wij zullen in ieder geval weer onze bijdrage leveren volgend jaar. 

Dit verslag is onder andere verschenen op Delft op Zondag.

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top