Sealants

Sealants

Tandheelkundige kit – waarom u zou moeten overwegen om ze te laten doen

Tandheelkundige Sealants, oftwel kitpraktijken zijn een manier om voor uw tanden en tandvlees te zorgen. Ze worden gedaan door een tandarts of mondhygiënist. De voordelen van tandartspraktijken zijn onder meer:

  1. Vermindering van het risico op tandbederf, tandvleesaandoeningen en tandverlies.
  2. Zorgen voor gezonde tanden en tandvlees.
  3. Verbetering van het uiterlijk van uw tanden en mondgebied.
  4. Uw tanden beschermen tegen schade als gevolg van tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere problemen.
  5. Helpt u problemen met kauwen en spreken te voorkomen.

Wat is een Dental Sealant en waarom is het belangrijk?

Dental sealants zijn dunne plastic coatings die worden aangebracht op de kauwvlakken van tanden om ze te beschermen tegen tandbederf. Ze kunnen van plastic of porselein zijn. De kit wordt aangebracht door een tandarts in een tandartspraktijk en wordt meestal gedaan als een kind tussen de zes en twaalf jaar oud is.

Een dental sealant is belangrijk omdat het de tanden beschermt tegen tandbederf. Het helpt tandbederf te voorkomen door de gaten op te vullen die ontstaan op de kauwvlakken als gevolg van slijtage van de tandenborstel en de vorming van tandplak.

Wat zijn de voordelen van het krijgen van verzegelde tanden?

Verzegelde tanden zijn de beste manier om een gezonde en sterke glimlach te behouden. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Tanden laten verzegelen is de beste manier om een gezonde en sterke glimlach te behouden. Ze zijn er in vele soorten, maten en kleuren.

Hoeveel kost het om uw tanden te laten verzegelen en hoe ziet de procedure eruit?

Een tandvulling is een procedure waarbij de tandarts tandbederf verwijdert en vervolgens de holte vult met een materiaal om de tand te herstellen. Een dental sealant is een dunne plastic coating die over de tanden kan worden aangebracht om tandbederf te voorkomen. De kosten van een tandvulling zijn afhankelijk van waar u woont. De prijzen worden in grote lijnen bepaald door de KNMT.

Wat zijn de risico’s van het verzegelen van uw tanden?

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het verzegelen van uw tanden. De eerste is het risico op tandschade. Wanneer u uw tanden verzegelt, vult u de gaten en spleten in uw mond op. Als er zich bacteriën in deze gebieden bevinden, wordt deze verzegeld en kan deze niet worden verwijderd door te poetsen of te flossen.

Het tweede risico is tandgevoeligheid. Wanneer u uw tanden verzegelt, kan dit gevoeligheid veroorzaken voor warme en koude temperaturen en voor zoet voedsel zoals ijs of cake. Dit kan voor sommige mensen erg pijnlijk zijn en kan ertoe leiden dat ze dit soort dingen helemaal vermijden, wat kan leiden tot gewichtstoename of ondervoeding als ze niet meer kunnen eten zoals vroeger.

Het derde risico op tandbederf is te wijten aan de opeenhoping van tandplak aan de buitenkant van de tanden en zal resulteren in een aanzienlijke hoeveelheid tandbederf.

Het kiezen van een goede tandartspraktijk om uw tanden te laten verzegelen – waar u woont, is van belang!

Zoals we allemaal weten, zijn er veel tandartspraktijken in ons land. Maar ze hebben niet allemaal hetzelfde niveau van expertise en vaardigheden. Het is dus belangrijk om een goede tandartspraktijk te kiezen wanneer u uw tanden moet laten verzegelen.

Dit artikel behandelt enkele tips voor het kiezen van een goede tandartspraktijk om uw tanden te laten verzegelen. Allereerst moet u weten wat de opleidingsachtergrond van de tandarts is en referenties vragen van eerdere patiënten bij wie hun tanden zijn verzegeld. Zorg er ten tweede voor dat de tandartspraktijk is uitgerust met hightech apparatuur zoals digitale röntgen- en laserchirurgieapparatuur. Lees ten slotte meer over hun prijsklasse en verzekeringsdekking voordat u een beslissing neemt met welke tandarts u gaat voor uw gebitsverzegeling.

Sealants door de tandarts bij u in de buurt

Het kan lastig zijn om de juiste tandarts bij u in de buurt te vinden vanwege de grote verscheidenheid aan tandartsen in de omgeving. U bent altijd welkom bij de Delftse Tandartspraktijk voor een consult. Je kunt je ook direct inschrijven bij onze praktijk.

Wil je onze patiënt worden?

Ireneboulevard 54, 2611 DT Delft

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

Volg ons

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top