Parodontitis natuurlijk behandelen: het perspectief van een arts

Parodontitis is een ontsteking van het weefsel en het bot dat de tanden omringt en ondersteunt. Het kan leiden tot tandverlies als het niet wordt behandeld.

De meest voorkomende oorzaak van parodontitis is een bacteriële infectie in de mond, die kan worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne, roken, bepaalde medicijnen of andere factoren. Op deze pagina wordt onderzocht hoe parodontitis op natuurlijke wijze kan worden behandeld vanuit het perspectief van een arts. De prijzen worden in grote lijnen bepaald door de KNMT.

Wat zijn de symptomen van parodontitis?

Parodontitis is een progressieve tandvleesaandoening die kan leiden tot tandverlies en andere ernstige gezondheidsproblemen. Symptomen van parodontitis:

  • Bloedend tandvlees – Slechte adem of slechte smaak in de mond
  • Terugtrekkend tandvlees, terugwijkende kaaklijn of tanden die verschuiven of los zitten
  • Verlies van bot rond de tanden en tandvleesrand -Pus tussen tanden en tandvlees

Om het ontstaan van parodontitis te voorkomen, is het belangrijk om twee keer per dag je tanden te poetsen met een fluoridetandpasta. Ook voor professionele reinigingen en mondverzorging dient u regelmatig naar uw tandarts te gaan.

Hoe zorg je voor je tanden met parodontitis?

Parodontitis is een chronische ziekte die kan leiden tot tandverlies. Het wordt veroorzaakt door de vorming van tandplak en tandsteen op uw tanden.

Parodontitis is een chronische ziekte die kan leiden tot tandverlies. Het wordt veroorzaakt door de vorming van tandplak en tandsteen op uw tanden. Als u last heeft van parodontitis, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een tandarts te gaan, want hoe langer u wacht, hoe meer schade deze veroorzaakt. De tandarts maakt uw gebit schoon met speciaal gereedschap en schrijft indien nodig antibiotica voor. Ze kunnen ook voorstellen dat u mondwater gebruikt of andere medicijnen gebruikt om toekomstige infecties te helpen voorkomen.

Hoe tandartsen parodontitis diagnosticeren

Parodontitis is een chronische ontsteking van het tandvlees en het bot dat uw tanden ondersteunt. Parodontitis kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, waaronder roken, diabetes, genetica, slechte mondhygiëne of bepaalde medicijnen.

De diagnose wordt meestal gesteld door een tandarts. De tandarts zal uw mond onderzoeken op tekenen van parodontitis en kan ook tests uitvoeren om de ernst van de aandoening te bepalen.

De procedure voor het schaven van tandwortels

Wortelschaven is een procedure die wordt uitgevoerd om tandplak en tandsteen van de worteloppervlakken van tanden te verwijderen. Wortelschaven wordt gedaan door een tandarts of mondhygiënist. De procedure wordt meestal in twee delen uitgevoerd, één op de boventanden en één op de ondertanden.

De tandarts of mondhygiënist gebruikt eerst een waterspies om eventuele overtollige voedseldeeltjes uit de mond weg te spoelen. Ze zullen dan een ultrasone scaler gebruiken om tandplak en tandsteen van het tandoppervlak te verwijderen. Ze zullen dan een rubberen beker gebruiken om het resterende vuil weg te spoelen. Ten slotte zullen ze de tand ongeveer 10 seconden polijsten met een schurend materiaal zoals zuiveringszout of polijstpasta voordat ze het weer met water afspoelen.

De tandenborsteltechniek voor thuiszorg voor patiënten

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze tanden te poetsen. Maar weet je dat er meer bij komt kijken dan alleen poetsen? De tandenborsteltechniek is een methode van gebitsverzorging die niet alleen het tandenpoetsen omvat, maar ook het flossen en reinigen van uw tong.

Het is een van de belangrijkste technieken om de mondhygiëne op peil te houden en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze techniek het risico op bacteriegroei tot 83% kan verminderen. Deze techniek moet twee keer per dag worden uitgevoerd, ‘s morgens en’ s avonds.

Een manier om dit te onthouden is door ‘s avonds voor het slapengaan en ‘s ochtends voor het ontbijt je tanden te poetsen. Poets indien mogelijk ook uw tanden na de lunch, omdat dit helpt bij het verwijderen van voedseldeeltjes die zich gedurende de dag hebben opgehoopt.

Parodontitis door de tandarts bij u in de buurt

Het kan lastig zijn om de juiste tandarts bij u in de buurt te vinden vanwege de grote verscheidenheid aan tandartsen in de omgeving. U bent altijd welkom bij de Delftse Tandartspraktijk voor een consult. Je kunt je ook direct inschrijven bij onze praktijk.

Wil je onze patiënt worden?

Inschrijving
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 3
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 3
Gegevens patiënt 4

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top