Op maat gemaakte gebitsbeschermers

Op maat gemaakte gebitsbeschermers zijn meer dan alleen een manier om uw tanden te beschermen. Ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, waaronder:

 1. Bescherming tegen hersenschudding en ander hoofdletsel.
 2. Behandeling van TMJ-stoornissen, snurken, slaapapneu en tandenknarsen.
 3. Voorkomen van klemmen van de kaken of bruxisme.
 4. Hulp bij ademhalingsmoeilijkheden tijdens de nacht.

Op maat gemaakte gebitsbeschermers zijn niet alleen een beschermend hulpmiddel, maar ze kunnen u ook helpen beter te slapen en tegelijkertijd de belasting van uw tanden en kaakspieren te verminderen.

Wat zijn op maat gemaakte mondbeschermers en wat bieden ze?

Aangepaste gebitsbeschermers zijn een soort gebitsbeschermer die op maat wordt gemaakt om op uw tanden te passen. Op maat gemaakte mondbeschermers zijn gemaakt van een zacht materiaal dat zich naar uw tanden en tandvlees vormt. Ze zijn ook dun genoeg om comfortabel te dragen terwijl je slaapt.

Op maat gemaakte mondbeschermers kunnen om veel verschillende redenen worden gebruikt, zoals:

 • Om uw tanden te beschermen tegen letsel
 • Om snurken en slaapapneu te behandelen
 • Ter bescherming tegen tandenknarsen of andere gebitsproblemen
 • Om te helpen met TMJ-stoornis

Hoe aangepaste mondbeschermers werken

Het primaire doel van een op maat gemaakte gebitsbeschermer is het verminderen van de hoeveelheid lucht die door de mond en door de keel kan reizen. Het kan worden gemaakt met behulp van een verscheidenheid aan materialen, waaronder iemands eigen tanden, acryl of thermoplastische materialen. Het meest voorkomende type op maat gemaakte gebitsbeschermer is gemaakt van thermoplastisch materiaal.

Een op maat gemaakte gebitsbeschermer kan om verschillende redenen worden gebruikt. Het kan worden gebruikt in plaats van traditionele tandheelkundige nachtbeschermers en slaapapneu-snurkhulpmiddelen om snurken en slaapapneu te helpen voorkomen, evenals andere orale aandoeningen zoals bruxisme (tandenknarsen of op elkaar klemmen). Het apparaat kan ook worden gedragen door mensen die herstellende zijn van een kaakoperatie of die een aandoening hebben zoals TMJ die het kauwen bemoeilijkt.

Gebruik van aangepaste gebitsbeschermers

Snurken is de meest voorkomende slaapstoornis. Het wordt veroorzaakt door de vernauwing van de luchtwegen tijdens de slaap. Snurken kan veel problemen veroorzaken voor de snurker en zijn omgeving, zoals:

 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Prikkelbaarheid
 • Hoge bloeddruk
 • Hartziekte
 • Beroerte
 • Geheugenverlies

Dit zijn allemaal ernstige gezondheidsproblemen die kunnen worden veroorzaakt door snurken. Een gebitsbeschermer is een apparaat dat helpt om uw kaak in een voorwaartse positie te houden tijdens het slapen, wat op zijn beurt uw luchtwegen opent en voorkomt dat u gaat snurken.

Wat zijn de voordelen van een op maat gemaakte mondbeschermer?

Aangepaste gebitsbeschermers zijn een geweldige optie voor atleten die op zoek zijn naar de beste bescherming tegen blessures. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen met een beugel of tandheelkundig werk dat moet worden beschermd.

Op maat gemaakte gebitsbeschermers bieden bescherming tegen verwondingen aan de mond, kaak en tanden. Ze voorkomen ook oorpijn en hoofdpijn veroorzaakt door het op elkaar klemmen van de kaken. Aangepaste gebitsbeschermers kunnen u helpen beter te slapen omdat ze snurken en slaapapneu verminderen.

Op maat gemaakte mondbeschermers kunnen worden aangepast aan uw individuele behoeften en voorkeuren. Dit is een belangrijke overweging als het gaat om het kiezen van een op maat gemaakte gebitsbeschermer, omdat geen twee monden hetzelfde zijn!

Hoe u ervoor kunt zorgen dat u de juiste pasvorm voor uw gebitsbeschermer krijgt van uw tandarts?

De eerste stap is ervoor te zorgen dat u een goede relatie hebt met uw tandarts. Dit is belangrijk omdat zij degene zullen zijn die de gebitsbeschermer voor u zullen maken. Ze moeten uw tandheelkundige geschiedenis kennen en eventuele speciale behoeften die u heeft.

Ten tweede is het belangrijk om wat onderzoek te doen naar de gebitsbeschermer zelf. Het is belangrijk om te weten wat het doet en hoe het werkt voordat u doorgaat en er een voor uzelf koopt. U moet ook weten welke materialen worden gebruikt bij de vervaardiging, of het kan worden aangepast en hoeveel het kost.

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb voor mijn op maat gemaakte gebitsbeschermer?

Er zijn veel factoren die de maat van een gebitsbeschermer kunnen beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn je tanden, kaakbot en de vorm van je gezicht.

De eerste stap is het opmeten van uw tanden. U moet de lengte meten van de buitenkant van een tand tot een andere tand op dezelfde rij. Noteer dit nummer en herhaal dit voor alle tanden in beide rijen. Vervolgens moet u uw kaakbeen meten op het breedste punt net onder uw oren en dit nummer ook opschrijven. Neem ten slotte een meetlint en wikkel het om het breedste deel van je gezicht om erachter te komen welke maat je nodig hebt voor een gebitsbeschermer.

Waarom op maat gemaakte mondbeschermers gebruiken?

Op maat gemaakte gebitsbeschermers zijn de beste manier om uw tanden en tandvlees te beschermen. Ze zijn op maat gemaakt voor uw tanden en mond, bieden comfort en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvattend hebben we aangetoond dat op maat gemaakte gebitsbeschermers de beste manier zijn om uw tanden en tandvlees te beschermen. Ze bieden comfort, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden voor u op maat gemaakt.

De tandarts bij u in de buurt voor het maken van gebitsbeschermers

Het kan lastig zijn om de juiste tandarts bij u in de buurt te vinden vanwege de grote verscheidenheid aan tandartsen in de omgeving. U bent altijd welkom bij de Delftse Tandartspraktijk voor een consult. Wij hebben jaren ervaring in het op maat gemaakte mondbeschermers. U kunt zich direct inschrijven bij onze praktijk.

gebitsbeschermers-delft-tandartspraktijk

Wil je onze patiënt worden?

Inschrijving
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 3
Gegevens patiënt 2
Gegevens patiënt 3
Gegevens patiënt 4

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top