Tandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren

HomeMaatschappelijk werkTandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren

Tandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren

HomeMaatschappelijk werkTandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren
11aprtandartsdag-delftse-tandartspraktijk

Delft, 7 april 2023 – Op zaterdag 1 april werd de jaarlijks terugkerende Tandartsdag in Delft georganiseerd. Samen met diverse hulpinstanties konden kwetsbare Delftenaren zich geheel gratis laten behandelen door de tandartsen en mondhygiënisten van de Delftse Tandartspraktijk. De kans voor meer dan 30 Delftenaren om een bezoek te brengen aan de tandarts wat normaliter niet mogelijk is door beperkte financiële middelen. 

De tweede editie van Tandartsdag Delft was net als de vorige editie in 2022 een groot succes. “Door samen te werken met diverse hulpinstanties, weten we dat de mensen die wij hebben ontvangen tijdens deze dag ook echt gebaat zijn bij een behandeling”, aldus Merve Can, tandarts bij De Delftse Tandartspraktijk. Gedurende deze dag konden mensen, die hiervoor in aanmerking kwamen, hun gebit laten reinigen, gaatjes laten vullen, tanden laten trekken en andere kleine handelingen. Veel bezoekers gaven na afloop in de enquête aan dat zij een bezoek aan de tandarts heel belangrijk vinden en dat deze dag voor hen een groot verschil maakt. Het contact met de tandartsen en/of mondhygiënisten werd door vrijwel iedereen met een 10 bestempeld. 

Een bezoek aan de tandarts is voor velen de normaalste zaak van de wereld. Toch is dit het zeker niet voor veel Nederlanders. De angst voor de tandarts en niet de financiële middelen hebben, is voor veel mensen doorslaggevend voor het niet langer bezoeken van de tandarts. “Sinds ik ziek geworden ben, heb ik niet al te veel geld uit te besteden. Ik kwam vroeger regelmatig bij de tandarts, maar dat lukt me nu financieel niet meer”, aldus een van de patiënten tijdens de Tandartsdag. De Delftse Tandartspraktijk organiseerde deze dag om aandacht te vragen voor het feit dat veel mensen geen beroep kunnen doen op de tandarts door de beperkte financiële middelen. Dit kan leiden tot sociaal isolement en psychische problemen door aanhoudende pijn. Structurele oplossingen voor deze doelgroep moeten dit groeiende probleem stoppen. Deze dag wordt dan ook landelijk georganiseerd in meerdere steden om hier aandacht voor te vragen.   

Over de Delftse Tandartspraktijk

De Delftse Tandartspraktijk is gevestigd in hartje Delft. Een jonge en snelgroeiende organisatie die zijn positie in de markt snel heeft weten te bemachtigen door het aanbod van de zorg flexibeler & transparanter te maken. Een modern ingerichte praktijk waarbij de kwaliteit en patiënt centraal staat. Bij De Delftse Tandartspraktijk gaan ze zelfs nog een stapje verder en bieden zij een transparant prijsmodel aan zodat de patiënt vooraf precies weet wat hij gaat betalen.

Ireneboulevard 54, 2611 DT Delft

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

Volg ons

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top