Ria hartstikke blij met gratis tandartsconsult: ‘Ik kan de tandarts niet meer betalen’

HomeMaatschappelijk werkRia hartstikke blij met gratis tandartsconsult: ‘Ik kan de tandarts niet meer betalen’

Ria hartstikke blij met gratis tandartsconsult: ‘Ik kan de tandarts niet meer betalen’

HomeMaatschappelijk werkRia hartstikke blij met gratis tandartsconsult: ‘Ik kan de tandarts niet meer betalen’
11aprria-krijgt-gratis-tandarts-behandeling-delft

Gratis naar de tandarts: het kon zaterdag in Delft. De Delftse Tandartspraktijk heeft haar deuren openstaan voor een eenmalige gratis behandeling. Patiënt Ria is er blij mee: ‘Door omstandigheden heb ik geen tandartsverzekering op het moment. Maar ik heb wel pijn aan m’n kies’.

Eenmaal in de stoel blijkt er een stuk van Ria’s kies afgebroken te zijn. Tandarts Merve Can stelt haar gerust. ‘Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen. Maar als ik er nu niks aan doe, kan het tot serieuze problemen leiden’. Een half uur later staat Ria met een nieuwe vulling maar zonder een rekening buiten. Ruim dertig mensen worden zaterdag net als Ria kosteloos geholpen.

Ria is blij met haar gratis tandartsbehandeling

De Delftse Tandartspraktijk ziet dat mensen in toenemende mate de tandarts niet kunnen betalen en dus wegblijven. ‘Het leven wordt steeds duurder en dat betekent voor veel mensen die minder te besteden hebben dat zij keuzes moeten maken hoe zij hun geld uitgeven.’

En daarom is het voltallige team van de praktijk aangevuld met tandartsen in opleiding zaterdag druk aan het boren, vullen, trekken en reinigen. ‘We hopen zo een aantal mensen met pijn te helpen en een voorbeeld voor andere praktijken te zijn. Misschien dat zij ook op deze manier wat mensen kunnen behandelen.’

Tandartsdag met Merve: gratis tandartsconsult
Tandarts Merve Can

Toch zien de mensen van de Delftse Tandartspraktijk ook wel dat dit een druppel op een gloeiende plaat is. ‘Eigenlijk zou de tandartszorg terug moeten in het basis-verzekeringspakket. Net als vroeger.’ Ria staat er knikkend naast. Ook zij vindt dat een goed idee.

Bron: nos.nl

Ireneboulevard 54, 2611 DT Delft

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

Volg ons

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top