27junGebitsslijtage

Gebitsslijtage, een probleem dat veel mensen teistert, wordt veroorzaakt door verschillende factoren zoals reflux, tandenknarsen en zelfs het nuttigen van teveel zure voedingsmiddelen. Maar wat als we je vertellen dat er een tandartspraktijk is die niet alleen de tijd neemt om al je vragen te beantwoorden, maar ook zorgt voor topkwaliteit behandelingen? Maak kennis met de Delftse Tandartspraktijk, waar kwaliteit hand in hand gaat met een mooie glimlach. In dit artikel nemen we je mee door een baanbrekende case study over de behandeling van gegeneraliseerde gebitsslijtage.

Een 24-jarige patiënt werd verwezen naar het Radboud Tooth Wear Project met ernstige gebitsslijtage. De etiologie bleek chemisch te zijn als gevolg van refluxproblematiek. Dit leidde tot functionele problemen in het kauwstelsel en verminderde de kwaliteit van leven voor de patiënt. Wat volgde was een minimaal invasieve behandeling met directe composietrestauraties op alle gebitselementen, die een beethoogte introduceerde, waardoor de functie van het kauwstelsel aanzienlijk verbeterde (NTVT).

Maar hoe past de Delftse Tandartspraktijk in dit verhaal? Nou, we bieden vergelijkbare topkwaliteit behandelingen voor gebitsslijtage en zorgen voor onze patiënten door de tijd te nemen om de situatie goed te begrijpen en alle vragen te beantwoorden.

Wat maakt het verschil?

De sleutel tot het succes van deze behandeling ligt in de aanpak. Net zoals bij de patiënt in de case study, is het essentieel om de juiste diagnose te stellen. Dit is waar de Delftse Tandartspraktijk uitblinkt met een team van experts die jarenlange ervaring hebben.

Anamnese: Het begint allemaal met het verzamelen van een gedetailleerde medische geschiedenis. De tandarts zal uitvoerig vragen stellen om het probleem en de onderliggende oorzaken te begrijpen.

Diagnostiek: Met geavanceerde technologie zal de tandarts dan een grondige diagnose stellen. De oorzaak van de gebitsslijtage wordt vastgesteld, of het nu reflux, tandenknarsen of iets anders is.

Behandeling: Hier begint de magie. De Delftse Tandartspraktijk biedt op maat gemaakte behandelplannen. In gevallen zoals de casestudy, kunnen composietrestauraties worden gebruikt. Wij bieden ook gebitsbeschermers om verdere slijtage te voorkomen.

Beschouwing en nazorg: De patiënt wordt na de behandeling nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en eventuele aanpassingen tijdig te maken.

Kronen en Bruggen: herstel je gebit in stijl

Naast de behandeling van gebitsslijtage, biedt de Delftse Tandartspraktijk een scala aan behandelingen die gericht zijn op het behoud van een gezond en mooi gebit. Een van deze behandelingen omvat het gebruik van kronen en bruggen. Kronen worden vaak gebruikt om een tand te versterken die is verzwakt door slijtage, terwijl bruggen kunnen helpen bij het vervangen van ontbrekende tanden.

Vullen van Gaatjes: bescherm je tanden tegen verdere schade

Gaatjes zijn kleine openingen of gaten in de tanden veroorzaakt door tandbederf. Ze kunnen pijnlijk zijn en als ze niet worden behandeld, kunnen ze leiden tot verdere problemen, waaronder gebitsslijtage. De Delftse Tandartspraktijk biedt hoogwaardige behandelingen voor het vullen van gaatjes.

De Delftse Tandartspraktijk staat voor kwaliteit en zorg

In de Delftse Tandartspraktijk wordt de nadruk gelegd op het bieden van hoogwaardige zorg en het creëren van een positieve ervaring voor elke patiënt. Klaar om je glimlach te transformeren? Schrijf je in als patiënt bij de Delftse Tandartspraktijk en begin je reis naar een gezonder en gelukkiger gebit.

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top