29augmondzorg-voor-kinderen in delft

Bij de Delftse Tandartspraktijk staan we voor Kwaliteit, Flexibiliteit, en Transparantie. We streven ernaar om deze kernwaarden toe te passen op elke aspect van de tandheelkundige zorg die we bieden. Een cruciale vraag die vaak opkomt, is de invloed van tandartsbezoek op jonge leeftijd op de mondgezondheid later in het leven. In dit artikel duiken we dieper in recent onderzoek over dit onderwerp en koppelen dit aan de kernwaarden van onze praktijk.

Frequentie en Sociaal-demografische Achtergrond

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat kinderen die geen tandarts bezoeken een slechtere mondgezondheid hebben, blijkt uit epidemiologisch onderzoek dat er nog weinig bekend is over de exacte samenhang. Tessa van Ligten, tandarts en master in Epidemiologie, focust in haar onderzoek op Amsterdamse kinderen. Zij bestudeert de frequentie en het soort praktijkbezoeken (controle, preventie en/of restauratieve behandelingen) en de associaties met hun sociaal-demografische achtergrondkenmerken zoals migratieachtergrond, opleidingsniveau, en inkomen van de ouders.

Het belang van vroege mondzorg

Uit recent onderzoek blijkt dat mondzorg vanaf zeer jonge leeftijd van cruciaal belang is. Kinderen van drie jaar oud die vanaf hun geboorte mondzorg hebben ontvangen, hebben een significant betere mondgezondheid dan hun leeftijdsgenoten die pas vanaf hun tweede levensjaar mondzorg ontvingen.

Kernwaarden in praktijk: Kwaliteit en Flexibiliteit

Bij de Delftse Tandartspraktijk streven we ernaar om kinderen al op jonge leeftijd kwalitatieve zorg te bieden. Door onze flexibele openingstijden, inclusief zaterdagen, maken we het makkelijker voor ouders om met hun kinderen naar de tandarts te gaan.

Gevolgen van slechte mondgezondheid

Slechte mondgezondheid bij kinderen leidt niet alleen tot pijn maar kan ook problemen veroorzaken met eten en kan zelfs leiden tot het missen van schooldagen. Lisa Jamieson, PhD-onderzoeker aan de University of Adelaide Dental School, heeft onderzocht of vroege interventies effectief zijn bij het voorkomen van cariës bij kinderen.

Kernwaarden in praktijk: Transparantie

Bij de Delftse Tandartspraktijk zijn we transparant over de behandelingsopties en de kosten. We bieden preventieve maatregelen en behandelingen die in lijn zijn met de nieuwste onderzoeksresultaten, zodat u als ouder precies weet waar u aan toe bent.

Conclusie

De frequentie van tandartsbezoeken en vroege mondzorg kunnen een significante impact hebben op de mondgezondheid van een kind en zelfs van invloed zijn op hun toekomstige welzijn. Dit onderstreept het belang van kwalitatieve en flexibele zorg, iets waar we bij de Delftse Tandartspraktijk volledig voor staan. Onze transparante benadering zorgt ervoor dat u als ouder precies weet wat u kunt verwachten, zowel qua behandeling als kosten.

Bij de Delftse Tandartspraktijk zijn we erop gericht om iedere behandeling met de grootste zorg te voltooien, zodat u en uw kinderen elke dag kunnen genieten van een mooie glimlach.

De Delftse Tandartspraktijk heet je graag welkom in onze modern ingerichte praktijk in hartje Delft. Een ontspannen en gemoedelijke praktijk waar persoonlijke benadering centraal staat.

© 2023 All rights reserved.

Scroll to top